Najveći sajam za prodaju rabljenih
vozila u Europi!
saznajte više o nama...
SAZ.HR Katalozi
Auto oglasnik
Naslovna
Kontakt
Kontakt
Predaj oglas besplatno
Prijava
Prijava
Korisnička podrška
Korisnička podrška
Registracija novih korisnika

Prihvaćam uvjete

Želim primati obavijesti

O nama

O nama

Kontinuitet sajmovanja na tlu današnjeg Zagreba datira od početka 13. stoljeća, a s prvim pisanim spomenom imena našega grada u "Zlatnoj buli" kralj Bela IV proglašava Zagreb slobodnim kraljevskim sajamskim gradom (1242.). Potom sajmovanje s Kaptola i Gradeca seli na Harmicu (današnji Trg bana Jelačića), pa s Harmice na mjesto današnjeg Trga žrtava fašizma, a širenjem grada na današnju Heinzelovu ulicu. Zbog uređenja Heinzelove ulice, 60.-ih godina sajam seli u selo Hrelić gdje se duže zadržao sadržaj sajma stoke, a trgovanje robom s dijela Hrelića, današnje Sarajevske ulice i naselja Utrine, preseljava, početkom 1979. na već formirani sajam automobila na sadašnju lokaciju, u Jakuševcu.


Višegodišnjim radovima uklonjeno je preko 100.000 m3 jalovine, ugrađeno je 130.000 m3 nasipnog materijala, izgrađen je sistem odvodnje u skladu s uvjetima uređenja prostora promjera od 60 cm do 160 cm, u dužini preko 3 km, vodovoda promjera 15 cm, hidrantske mreže i sanitarne vode također u dužini preko 3 km, izgrađena je električna i telefonska mreža te radovima mehanizacije osmišljen današnji oblik i sadržaj sajma. Konačno 2007. godine, uvrštena je u GUP izrada prostornog plana o uređenju pojedinih lokacija, pa je, među ostalim, uvršten "UPU sajam automobila" na sadašnjoj lokaciji Jakuševac. U mjesecu rujnu iste godine, dan je prioritet izrade tom UPU-u.


U svom višestoljetnom postojanju sajmovanje je u Zagrebu, kao i gotovo u svim europskim metropolama i većim mjestima izgubilo nekadašnju važnost dominantne razmjene i sačuvano je i njeguje se kao tradicija i jeka u dušama suvremenih naroda okupiranih najezdom robnih centara kao simbolom globalizacijskih procesa razaranja društvenih komunikacija i stvaranja otuđenosti. Od nekadašnjeg naglaska na trgovanju na današnjim sajmovima sve se više ispoljava sociološka potreba za okupljanjem ljudi sličnih interesa, navika i potreba gdje se još uvijek trguje nesvakidašnjim artiklima, druži se, jede i pije na nekonvencionalan način, susreće poznate iz starih vremena i u stvari se odmara od svakodnevnog tempa.


Tako i sajam u Jakuševcu posjeti nedjeljom između 30.000 i 50.000 posjetitelja te je time postao najposjećenija priredba u Hrvatskoj.
Sajam posluje sve srijede i nedjelje osim na Uskrs i Božić.

auto oglasnik
motor
bicikli
auto dijelovi
Izdvojena vozila vozila
Marka Ford
Model Mondeo Karavan
Godina proizvodnje 1997
Gorivo Benzin
Izložen na sajmu Zagreb
Oglas vrijedi do Prodaje
Marka Mercedes
Model 190
Godina proizvodnje 1984
Gorivo Diesel
Izložen na sajmu Zagreb
Oglas vrijedi do Prodaje
Marka Opel
Model Astra
Godina proizvodnje 1997
Gorivo Benzin
Izložen na sajmu Zagreb
Oglas vrijedi do Prodaje
Marka VW
Model Passat Karavan
Godina proizvodnje 2002
Gorivo Diesel
Izložen na sajmu Zagreb
Oglas vrijedi do Prodaje
Izdvojena vozila idući tjedan na sajmu u Zagrebu